Hello!Weclome to SWEET PINK!
Sweet Pink
About Entries Friends Credits
Tanpa Tajuk : Budak Baru?
Friday, 14 October 2011 | 08:19 | 1 comments
Scha : Kawan kawan,dengar cerita ada budak baru masuk kelas ni.

Aiman : Ada aku kisah ?

Scha : Ye,kau tersangat lah kisah sebab budak tu akan jadi sebahagian kelas ni.

Tiba Shasha meyampuk..

Shasha : Aku harap dia lelaki /mata bersinar sinar\

Scha : Aku harap dia perempuan.Kelas kita terlalu ramai lelaki lah~.

Shahrin pula meyampuk

Shahrin : Best apa kalau lelaki.Cuma aku harap dia tak lebih handsome dari aku.

Shasha : Eleh,macam kau handsome sangat.

Shahrin : Well jangan lah jelly.Aku tahu lah aku terlebih handsome /ketawa macam orang gila\

Aiman : Agaknya siapa lah jadi guru kelas kita?.Aku harap bukan Puan Hasmah.Pengsan aku.

Addina : Baik kau jaga mulut masin kau tu.Kalau betul betul nanti siaplah kau!

Scha : Relaxlah Addina.Kitorang tahu lah kau duduk depan sekali.

Addina : Ye lah. /terus pegi ke tempat duduk\

Shasha : Dah lah aku nak baca buku yang aku baru beli semalam.Buku tu best sangat.:D

Shahrin : Aku pun nak teruskan aktiviti melastik pemadam angry birds.

Scha : Okey,Eh jap kau lastick guna apa?Takkan lah..

Hariz : Shahrin guna kerusi Ain yang patah tu XD.Gempak.Ala dia bukan marah pun.Hihi.Lagipun kerusi dia unik sebab tak ada tempat sandar.XD

Ain terdengar dirinya menjadi topik antara Hariz dan Scha terus meyampuk

Ain : Eleh!Aku tahu lah kau jelly dengan kerusi aku.Nak tak aku ambil gergaji pastu gergaji kerusi dengan meja kau?.

Hariz : Haha.Marah ke?Joke je.

Ain : Aku ni bukan lah cepat merajuk :P.Haha.Aku bosan je.Lambatnya cikgu kita masuk and do you know who will be classroom teacher?

Hariz : No

Ain : Okey.

"Weyh korang cikgu dah nak sampai!"jerit salah satu pelajar daripada kelas 2 Bestari.

"Assalamualaikum Puan Hasmah"Amirul berlagak seperti dia ketua kelas wahal tiada siapa yang memilihnya.

"Waalaikummussalam Murid murid.Okey,duduk."puan Hasmah membalas dengan nada yang agak tegas.Memang payah mahu melihat dia senyum.

Tanpa disendari ada seorang yang sebaya dengan mereka berada di sebelah Puan Hasmah.

"Aku rasa tu lah budak baru tu"Shasha berbisik kepada Scha yang berada disebelahnya.

"Boleh tahan juga"Scha membalas dengan nada berbisik.

"Okey,Murid murid ini rakan kelas kamu yang baru."Puan Hasmah meyampaikan berita yang tak pasti gembira ke tak.

Murid murid 2 Bestari masih tertanya bagimana perangai kawan mereka yang baru masuk itu.

"Okey,tak nak perkenalkan diri ke?"Puan Hasmah tersenyum.

"Nama saya........."


Akan Bersambung...



------------------------------------------------------

Diorang tak sedar ke siapa guru kelas diorang tu?