Hello!Weclome to SWEET PINK!
Sweet Pink
About Entries Friends Credits
Tanpa Tajuk : Ada Kembar ?
Saturday, 15 October 2011 | 05:38 | 1 comments
Sambung yang betul >:).

"Assalamualaikum.Nama saya  Nurhanina.Sebelum ini saya duduk di Johor.Saya ada seorang kembar yang pemalas."Nina memperkenalkan dirinya sambil itu sempat lagi mengutuk kembarnya.

"Huh?Kembar?"2 Bestari berkata dengan tak serentaknya dan di kepala mereka penuh dengan tanda soal yang besar.

"Hihi,mengutuk aku nampak dan nama aku Irsyad Idham.Saya kembar kepada Nina"Irsyad iaitu kembar Nina datang secara tiba tiba.

"Alah,kau memang pemalas pun"ujar Nina dengan selamba.

"Ish,korang berdua ni jangan bergaduh kat sini"Puan Hasmah berkata dengan tegas.

"Okey Cikgu.Eh!Cikgu kitorang duduk kat mana?"mereka berkata dengan serentak dah nama kembar memang lah.

"Duduk je mana mana."Puan Hasmah berkata dengan selamba.

"Duduk atas bumbung pun boleh?"Shahrin menyampuk tanpa rasa gentar.

Puan Hasmah hanya menjeling pada Sharin,si budak nakal.

Kembar itu walaupun sentiasa bergaduh tetapi mereka masih seperti kembar lain.Macam belangkas.Mereka duduk di tepi sekali sebelah tingkap.

Masa pembelajaran tersangat lah senyap.Jarum jatuh pun boleh dengar.Haha.Biasalah kelas senyap sebab gurunya garang.

Setengah jam berlalu...

Addina berjalan ke tempat Ain dan Scha.

Addina : Akhirnya,habis juga mata pelajaran Matematik ni.Menderita aku duduk depan.Haihh..Nasib lah duduk depan.

Ain : Padan muka.Ala kalau kau duduk belakang pun mesti cikgu suruh kau duduk depan sebab kau pendek!

Addina : Eleh!Aku tahu lah kau tinggi.

Shasha : Nasib baik aku antara tertinggi dalam kelas ni.

Scha pula datang ke tempat berborak mereka..

Scha : Aku tengok si kembar Nina,Irsyad tu handsome.Aku rasa macam nak ngorat je.Lepas tu dia tak takut lansung dengan Puan Hasmah.

Ain : Lol.Gatal.Jom tegur diorang.

Irsyad : Yo!Nama fb apa? /selamba je\

Ain : Ain Comel :P

Scha : Lol perasan comel.

Ain : Eleh kau jelly :P.

Shahrin : Nama fb aku Shahrin Cool.Jangan lupa add tahu? /penyibuk\

Shasha : Nama fb kau?Aku Shasha K-Pop /haha sorry\

Irsyad : Irsyad Idham

Scha : Aku Scha Linda /lol\

Ain : Nina apa?

Irsyad : Nama facebook dia Nenek Terbaik.

Nina : Sejak bila aku tukar nama facebook ni?--'.Oh.Nama fb Nina Zaharin.Ain apa?Ain Comel?

Ain : Tu tipu je.Nama fb Ain Kyra.

Nina : Oh,okey.

Shasha : Kenapa dia panggil kau nenek?

Nina : Siapa?Irsyad eh?Oh,sebab masa tu dia check fb aku.Ada orang panggil aku nenek --'.

Addina : Dia tahu password kau ke?o.O.

Nina : a'ah password aku superman.Okey joking.Dia tak tahu tapi aku save password tu kat lappy.

Addina : Oh.

Scha : Nina,nak tanya boleh?

Nina : Boleh.apa dia?

Scha & Shasha : Irsyad ada girlfriend tak?Dah berpunya ke?Kalau belum ada peluang lagi ni /mata bersinar sinar\

Nina : Kenapa lah.Bila pindah sekolah mesti orang tanya si Irsyad tu dah berpunya ke tak --'.

Ain : Nina dah berpunya? :P.Jom couple.

Nina : Erkk..takpe lah better tak ada orang tanya.--'

Shasha : Esok jom pergi rumah aku nak?Nanti aku bagi alamat.

Scha,Ain & Nina : Okey.

Shasha : Kau nak pergi juga ke?.

Nina : Of course lah.Kembar Nakal aku tu selalu main komputer.Dia kata nak bagi lagi beberapa minit tapi tak bagi juga.

Ain : Aku faham perasan kau tapi sekarang aku dah selamat sebab aku ada kat asrama~.

Nina : Kalau aku masuk asrama,mesti kembar nakal aku masuk juga.Biasanya kitorang markah semua sama.

Scha : Kesian.. /muka sedih\

Tiba tiba..

Aiman : Korang berita baik!Cikgu tak datang yeah kita raya hari ni sebab cikgu meeting sampai balik Yippeee.!

2 Bestar: Yahooooo! xD.



Akan Bersambung...